Category Archives: Aktivitete

Departamenti i Gazetarisë dhe i Komunikimit: Leksion «A janë mediat përgjegjëse për ngritjen e lëvizjeve populiste në Evropë?»

Profesori i shkencave politike Jean-Michel de Waele, nga Universiteti i Lirë i Brukselit, Belgjikë, na nderon nëpërmjet mbajtjes të një leksioni dhe moderimit të një debati në kuadrin e lëndës «Të shkruash për marketing dhe marrëdhënie publike”, niveli i studimeve

Pjesëmarrje e suksesshme në Konferencën Shkencore Mbarëkombëtare “Gjuha shqipe – perspektivat dhe rreziqet”, organizuar nga Agjencia e Zbatimit të Gjuhëve, Shkup, RMV

Prof. dr. Sabri LAÇI (Dekani i FHF-së) dhe Prof. dr. Shezai RROKAJ (Autoritet Drejtues i Departamentit të Gjuhësisë), morën pjesë në Konferencën Shkencore Mbarëkombëtare “Gjuha shqipe – perspektivat dhe rreziqet”, që u zhvillua me rastin e “Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës

Njoftim per aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Ligatinave 2024

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Ligatinave, në datën 23 shkurt 2024, Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë në bashkëpunim me IJR Student Tirana, organizuan Konkursin “Mbro Ligatinat, Mbro Jetën” dhe aktivitete argëtuese në liqenin e Prushit. Në Konkursin “Mbro

Aplikimi i teknologjisë Arc GIS Survey & GNSS nga studentët e Gjeografisë UT në ekspeditë studimore në Ditën e Ligatinave

Në kuadër të rezultateve të aktivitetit promovues të Gjeografisë në Kuvendin e Shqiperise dhe me mbeshtetjen e Kryesise se ketij Institucioni, Departamenti i Gjeografisë vijon aktivisht veprimtaritë e tij bashkëpunuese me Institucione të Qeverisjes Qëndore. Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare

THIRRJE PËR APLIKIM PËR MODULIN JEAN MONNET “ALPAsEU”

ALPAsEU, Moduli Jean Monnet, i shpallur fitues në thirrjen ERASMUS-JMO-2022- MODULE, hap thirrjen për aplikim në vitin e dytë të zbatimit të tij. Moduli do të zhvillohet në formën e një kursi, ku do të ndërthuren njohuri nga shkencat sociale,

𝙆𝙤𝙣𝙠𝙪𝙧𝙨𝙞 “𝙈𝙗𝙧𝙤 𝙇𝙞𝙜𝙖𝙩𝙞𝙣𝙖𝙩, 𝙈𝙗𝙧𝙤 𝙅𝙚𝙩𝙚̈𝙣”

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Ligatinave ( ​ 🆂🅷🅺🆄🆁🆃 ​ ) ​ dhe me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit dhe përfshirjes së studentëve në mbrojten dhe restaurimin e ligatinave, Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë në bashkëpunim me Fondacionin “Instituti