Leksion i hapur nga Ambasadori i Republikës së Turqisë z. Murat Ahmet Yörük


Në datën 6 Nëntor 2018, në ambientet e Fakultetit të Historisë e të Filologjisë së UT-së, studentët e Degës së Historisë së të tre niveleve, ndoqën një leksion të hapur nga Ambasadori i Republikës së Turqisë z. Murat Ahmet Yörük. Fokus i leksionit ishte “Politika e jashtme e Turqisë në erën globale”. Me eksperiencën e shkëlqyer si mësimdhënës, z. Yörük pati interesin e studentëve të historisë që i drejtuan pyetje rreth temave të diskutuara. Ambasadori ndaloi veçanërisht në politikën turke në drejtim të zgjidhjes së krizës humanitare (rasti i refugjatëve sirianë), si dhe në krijimin e Komisionit të Lartë me ekspertë turq e shqiptarë, qè e kthen vendin në partner strategjik të Turqisë. Ky aktivitet pati mbështetjen e dekanit Prof. dr. Sabri Laçi dhe zv/dekanit Prof. asoc.Ermal Baze. Aktiviteti u moderua nga Shefja e Departamentit të Historisë, Prof.asoc. Eva Tafili. Gjithashtu Ambasadori Yörük u prit në dekanat, ku së bashku me Dekanin Prof. dr. Sabri Laçi, zv/dekanin Prof. asoc. Ermal Baze, Shefen e Departamentit të Historisë Prof. asoc. Eva Tafili dhe pedagogen Prof. asoc. Lindita Xhanari, diskutoi mbi rëndësinë e bashkëpunimeve në nivel universitar dhe nevojën e forcimit të tyre.

Shpërnda lajmin: