Category Archives: Aktivitete

Nga leksioni i hapur: “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”

Si pjesë e projektit të përbashkët të Departamentit të Historisë dhe Perform Helvetas të titulluar “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”, në datën 22 shkurt është organizuar në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë leksioni i profesorit dhe

Leksion i hapur me temë “KËRKIMI SHKENCOR NË KUADËR TË NJË SHOQËRIE DINAMIKE”

Departamenti i Historisë mbështetur nga Projekti PERFORM në bashkëpunimin me temë: “KËRKIMI SHKENCOR NË KUADËR TË NJË SHOQËRIE DINAMIKE” organizon Leksionin e Hapur me Profesor Bernd Fischer Datë 22.02.2018, ora 12:00 Salla “Konrad Adenauer” Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë

Nga leksionet e shkollës dimërore “Lidhjet austro-shqiptare”

Në ditën e pestë dhe përmbyllëse të shkollës dimërore “Lidhjet austro-hungareze” zhvilloi leksionin e tij Prof. Karl Kaser i Universitetit të Grazit mbi Politikën austro-hungareze në Ballkan gjatë luftës së parë botërore. Në përfundim të shkollës dimërore studentëve ju shpërndanë

Nga promovimi i librit të Elena Gjikës “Shqiptarët në Rumani – Historia e princërve Gjikaj në shek. XVII, XVIII dhe XIX”, botuar nga Shtëpia Botuese “Kadeli

Në takim merrnin pjesë profesorë të Fakultetit, akademikë, ambasadori Rumanisë në Tiranë, Sh.T.Z. Mircea Perpelea si dhe studentë të degës së Historisë.    Në fjalën e hapjes Dekani i FHF, prof.dr. Sabri Laci vlerësoi figurën e Elena Gjikës si dhe

Shkolla dimërore me temë “Lidhjet Austro – Shqiptare”

Në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të Universitetit të Tiranës nga datat 29 janar – 2 shkurt  organizohet shkolla dimërore me temë “Lidhjet Austro- Shqiptare“. Referues të ftuar nga Austria dhe nga Departamenti i Historisë. Shkolla Dimërore u drejtohet

Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike

Këtë javë në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, në kuadër të projektit “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”, me mbështetjen e PERFORM, ishin të ftuara Prof. Christina Kuoulouri nga Universiteti Panteon i Athinës dhe Prof. Dubravka Stojanovic