Nga leksioni i hapur: “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”

Nga leksioni i hapur: “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”

Si pjesë e projektit të përbashkët të Departamentit të Historisë dhe Perform Helvetas të titulluar “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”, në datën 22 shkurt është organizuar në Fakultetin e

Leksion i hapur me temë “KËRKIMI SHKENCOR NË KUADËR TË NJË SHOQËRIE DINAMIKE”

Leksion i hapur me temë “KËRKIMI SHKENCOR NË KUADËR TË NJË SHOQËRIE DINAMIKE”

Departamenti i Historisë mbështetur nga Projekti PERFORM në bashkëpunimin me temë: “KËRKIMI SHKENCOR NË KUADËR TË NJË SHOQËRIE DINAMIKE” organizon Leksionin e Hapur me Profesor Bernd Fischer Datë 22.02.2018, ora 12:00 Salla

Nga leksionet e shkollës dimërore “Lidhjet austro-shqiptare”

Nga leksionet e shkollës dimërore “Lidhjet austro-shqiptare”

Në ditën e pestë dhe përmbyllëse të shkollës dimërore “Lidhjet austro-hungareze” zhvilloi leksionin e tij Prof. Karl Kaser i Universitetit të Grazit mbi Politikën austro-hungareze në Ballkan gjatë luftës së parë botërore.

Nga promovimi i librit të Elena Gjikës “Shqiptarët në Rumani – Historia e princërve Gjikaj në shek. XVII, XVIII dhe XIX”,  botuar nga Shtëpia Botuese “Kadeli

Nga promovimi i librit të Elena Gjikës “Shqiptarët në Rumani – Historia e princërve Gjikaj në shek. XVII, XVIII dhe XIX”, botuar nga Shtëpia Botuese “Kadeli

Në takim merrnin pjesë profesorë të Fakultetit, akademikë, ambasadori Rumanisë në Tiranë, Sh.T.Z. Mircea Perpelea si dhe studentë të degës së Historisë.    Në fjalën e hapjes Dekani i FHF, prof.dr. Sabri

Shkolla dimërore me temë “Lidhjet Austro – Shqiptare”

Shkolla dimërore me temë “Lidhjet Austro – Shqiptare”

Në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të Universitetit të Tiranës nga datat 29 janar – 2 shkurt  organizohet shkolla dimërore me temë “Lidhjet Austro- Shqiptare“. Referues të ftuar nga Austria dhe

Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike

Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike

Këtë javë në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, në kuadër të projektit “Kërkimi shkencor në kuadër të një shoqërie dinamike”, me mbështetjen e PERFORM, ishin të ftuara Prof. Christina Kuoulouri nga

 

Kreu

Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë është një nga gjashtë fakultetet e Universitetit të Tiranës. Sot përbëhet nga gjashtë departamente, të cilat ushtrojnë aktivitetin e tyre studimor në fusha si Histori, Gjeografi, Gjuhësi, Letërsi, Gazetari dhe Komunikim, Arkeologji dhe Trashëgimi kulturore. Fakulteti ofron programe studimore të të gjitha niveleve. Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë ka qenë dhe është një ndër institucionet e rëndësishme shkencore të vendit, me një veprimtari të gjerë dhe me rol të veçantë në fushën e studimeve albanologjike.